Dreptul la retur

Va rugam sa va asigurati ca ati verificat specificatiile produsului si compatibilitatea acestuia prin vizitarea paginii producatorului inainte de a-l cumpara. Raporturile comerciale dintre cumparator si Sisteme tratare apa, Osmoza Inversa, Dedurizatoare (purifyo.com) sunt reglementate oficial de Ordonanta Guvernului 34/2014, privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta.

Cumparatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantul ca se retrage din contractul la distanta, fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art. 13 alin. (3) si art.14 din O.U.G 34/2014 si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului (cf. art. 9).

Pentru a notifica in scris Sisteme tratare apa, Osmoza Inversa, Dedurizatoare (purifyo.com) privind retragerea din contract, cumparatorul are la dispozitie urmatoarele variante:

a) de a completa acest model de formular: 


Stimați consumatori, prezentul formular se trimite înapoi completat doar dacă doriţi să vă retrageţi din contract.

– Către [aici se introduce numele, adresa poştală şi, dacă este cazul, numărul de telefon, numărul de fax şi adresa de e-mail ale profesionistului]:

– Vă informez/Vă informăm (*) prin prezenta cu privire la retragerea mea/noastră (*) din contractul referitor la vânzarea următoarelor produse (*)/prestarea următoarelor servicii (*)

– Comandate la data (*)/primite la data (*)

– Numele consumatorului (consumatorilor)

– Adresa consumatorului (consumatorilor)

– Semnătura consumatorului (consumatorilor) (doar în cazul în care acest formular este notificat pe hârtie)

– Data

(*) A se elimina menţiunea inutilă, după caz.


b) de a face orice alta declaratie neechivoca in care isi exprima decizia de retragere din contract.

Dupa ce a comunicat in scris decizia de retragere din contract, cumparatorul are la dispozitie 14 zile calendaristice pentru a returna produsul. Costurile de retur vor fi suportate de cumparator.

Administratorul Sisteme tratare apa, Osmoza Inversa, Dedurizatoare (purifyo.com) face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor de pe site, insa uneori acestea pot contine inadvertente (specificatiile sau pretul produselor modificate de catre producator fara preaviz sau viciate de erori de operare). Atentie: fotografiiile au caracter informativ si pot contine accesorii care nu sunt incluse in pachetele standard.